dinsdag 1 juni 2010

Oorsprongen van het Romeinse Colosseum

Deze kolossale structuur leeft zeker tot zijn naam want het is een van de geweldigste voorbeelden van Romeinse techniek en architectuur. Met het succes van de film ¨Gladiator¨, meer en meer mensen zijn bewust van de echte doelen achter de constructie van het Colosseum geworden.

Met rond 50,000 zitplaatsen, het Colosseum werd gebruikt voor gladiatorenwedstrijden en publieke vertoningen. Het Colosseum bleef in gebruik voor bijna 500 jaren als de laatste geregistreerde spelen dateert terug naar de zesde eeuw. Dit was de grootste publieke ontmoetingsplaats in antiquiteit en nam een totaal van tien jaar om te bouwen. Het Colosseum stond 160 voeten in hoogte met kolommen en ramen. Apart van gladiatorenwedstrijden, de Colosseum was ook voor prestaties en het tonen van dieren gebruikt. Andere activiteiten omvatte rol spelen van beroemde en bekende strijden en drama vanuit klassieke mythologie. Het Colosseum was een arena dat begeleidde ieder smaak van het publiek.

image 
Met tijd werd het Colosseum niet langer voor vermaak doelen gebruikt. In plaats van gladiatorenwedstrijden, het Colosseum werd later gebruikt voor andere doelen zoals huisvestigingen, workshops, kwartalen voor een godsdienstige bestelling en een Christelijke heiligdom. Het feit dat het Colosseum later werd gebruikt als een Christelijke is heel merkwaardig want in de beginnende dagen van het Colosseum waren Christenen aan leeuwen gevoerd. Onder de houten vloer van de arena waren er complex stel van kamers en gangen voor wilde beesten en andere bepalingen voor het opvoeren van verschillende optredens. Het optreden konden altijd met plezier en zonder interrupties doorgaan want ongeveer 80 ingangen waren gebouwd zodat men in en uit het Colosseum kon.

Men kan de ware doelen van het Colosseum niet vergeten en die waren om de rijkdom en extravagantie van Rome aan de wereld te laten zien. Vandaag het Colosseum is een van de vele toeristische attracties van Rome en toont beide de grootsheid en wreedheid vanuit de oud Romeinse wereld. Een structuur van de oude wereld die nog steeds mensen vanuit de hele wereld aantrekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten