dinsdag 25 mei 2010

De Oorsprongen van de Brandenburg Gate

Vandaag de Brandenburg Gate is de symbool van een (reunified) Berlijn geworden. Verder is het de enigste gate die overgebleven is. Wanneer het oorspronkelijk gebouwd was rond 1788 tot 1791, zijn intentie was dat van vrede en is sindsdien één van de bekendste landmerken van Europa geworden.

De Brandenburg Gate bevat twaalf kolommen, zes aan ieder zijde die vijf (passageways) vormt. Bovendien, een Quadriga (chariot drawn bij vier paarden uit Romeinse mythologie) kunnen bovenop de Brandenburg Gate gevonden worden. De Quadriga werd oorspronkelijk in de jaar 1793 toe gevoegd en heeft sinds door Napoleon verwijderd toen hij Berlijn in de jaar 1806 binnen vielde en was uiteindelijk vernietigd gedurende de laatste dagen van de Tweede Wereld Oorlog. In 1958, de Quadriga was geïnstalleerd zonder een kruis en een eagle.

image

Sindsdien de Brandenburg Gate was dicht voor bijna 30 jaren. Het was alléén met de (downfall) van Berlijnse Muur dat het mogelijk maakte voor de heropening van de Brandenburg Gate. Makend het mogelijk om iedereen van de Brandenburg Gate te genieten. De Brandenburg Gate heeft vele interessante ontwerpen die ontdekt en gedeeld met anderen moet worden.

Het ontwerp van de Gate is gebaseerd aan de Propylaea, die de gateway was tot de Acropolis in Athens, Greece. De ontwerp heeft Romeinse en Griekse invloed. Bovendien, het is ook fascinerend om te ontdekken dat de Brandenburg Gate is nooit in ontwerp en figuur veranderd. Dit is belangrijk om in te nemen wanneer de verschillende symbolen geanalyseerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten