dinsdag 4 mei 2010

Potsdam en een Nederlandse gevoel binnen in Berlijn

Potsdam is aan de Havel rivier gesitueerd, zuidwest van Berlijn. De stad heeft een aantal unieke culturele landscapes. In particulier, de parken en paleis Sanssouci, het grootste World Heritage Site in Duitsland.

Potsdam is niet een deel van de stad van Berlijn maar is slechts 24km weg, het is de meest populaire dag reis. De gevoel van Potsdam is dat het in de 18de en 19de eeuw gebouwd werd wanneer de stad de residenten waren van Prussian koningen.

De Potsdam district van Babelsberg dient ook als één van de belangrijkste centrums van Europese film productie binnen in Duitsland. Wanneer we van film vandaag denken, Hollywood springt er meteen in onze gedachten maar wist u dat de film studio Babelsberg heeft signifieke geschiedenis waard aangezien het de oudste film studio in de wereld is. Vandaag, Deutsches Filmorchester Babelsberg produceert nog steeds soundtracks voor domestiek en buitenlandse film producties. Film is niet de enigste explanatie en study die in Potsdam gevonden is aangezien er drie publieke colleges en meer dan 30 onderzoek instituties in Potsdam.

De Holländisches Viertel ook bekend als de Nederlandse Quarter, dekt een totaal gebied van ongeveer 150 huizen. De huizen zijn gebouwd in traditioneel Nederlands stijl, en ze hebben (un-plastered) rode (bricks) met wit naden en luik ramen. Verder, dit ensemble van gebouwen zijn uniek in Europa. Het werd oorspronkelijk gebouwd voor Nederlandse (craftsmen) rond 1734 tot 1742. Vandaag kunt u in dit quarter wandelen om koffie huizen, exclusieve winkels en restaurants te bezoeken. Bovendien, de architectuur van dit quarter is heel verschillend van andere quarters in heel Europa. Wanneer u een reis naar Berlijn plant, wees er zeker van om dit quarter te bezoeken!

Behalve om de Nederlandse quarter en zijn omringend omgeving te bezoeken, u kunt ook de voorzijde van de huis en tuin zien en ervan genieten.

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten