woensdag 28 april 2010

Het Meest Controversiële Monument van Rome

De Vittorio Emanuele II werd gebouwd om Victor Emmanuel te eren, wie de allereerste koning van een verenigd Italië was. Het is gelegen bij andere bekende Romeinse monumenten zoals De Piazza Venetië en Capitoline Hill.

Het monument is gebouwd van pure wit marmer en bevat majestueuze trappen, groot fonteinen met sculpturen en standbeelden. Wat interessant is, is dat de basis van de structuur huisvest het museum van Italiaanse Reunification. Het monument bevat ook een tombe van een onbekende soldaat met een eeuwige vlam.

Dit monument was controversieel omdat zijn constructie heeft een groot gebied van Capitoline Hill vernietigd. Als resultaat, het monument wordt vaak als groot en pompeus beschouwd. Het monument heeft een voorname overzicht over de stad van Rome. Het monument zelf, is boxy en ontbreekt een unieke vorm. Het ontbreekt verder zelfs een toren en koepel die meestal erbij aan Romeinse monumenten van deze grote horen. Omdat het fel wit is, is het monument zeer opvallend tussenin de generale bruine gebouwen die zich rondom bevinden. Aangezien zijn samengepakte gestapeld natuur, heeft het verschillende geringschattende bijnamen verdiend. Het heeft bijnamen van buitenlanders en ook de Romeinen verdiend. De Romeinen verwijzen naar het als ¨de bruid taart¨, ¨kunstgebit¨ en de Amerikanen noemen het het ¨type schrijver.¨

Het verwelkomt te weten dat ondanks alle genoemde bijnamen, het monument trekt nog talrijke toeristen elk jaar. Voor een meer recente afbeeld van het monument te krijgen, kun je deze in de film ¨The Core¨ zien.

Op deze manier zal je het meest van jouw ervaring beleven en genieten. Rome biedt talloze monumenten aan om voor je te bezoeken en het is wanneer je de stad getuigt dat je er achter komt te weten waarom Rome de ¨Eeuwige Stad¨ wordt genoemd. Zit niet te denken en ponderen hoe deze stad zou zijn om te beleven, het is tijd om voor je die Eerste stap te nemen om jouw dromen over Rome realiteit te maken!

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten