dinsdag 6 april 2010

Europa Center in Berlijn

The Europa Center kwam tot realiteit door de droom van één man, die man was Karl Heinz Pepper. Gebouwd in 1963, dit shopping winkelcentrum is meest beroemd en bekend voor de grootste onderneming in de naoorlogse Duitsland.

The Europa Center bestaat met ruimte voor 100 winkels evenals kantoren, restaurants en kroegen. The Europa Center werd een populaire bijeenkomstplaats en aantrekking voor bewoners en bezoekers. Interessant genoeg, de beslissing van Pepper om het Europa Center te bouwen kwam realiteit te zijn na een dagje of twee toen de Berlijnse Muur opgericht werd.

Vandaag iedereen vind de locatie waar de Europa Center gebouwd was heel attractief maar aan die tijd was deze locatie meest bekend voor zijn lelijke conglomeraat van tenten, stallen en barakken. Het was heel duidelijk dat Meneer Pepper een visie had. De droom van meneer Pepper kwam eindelijk tot realiteit op 2 april, 1965. Het stond 123.5 meters hoog, was helemaal geklimatiseerd en had zijn eigen schaatsbaan welk het vergelijkbaar maakte met die uit het Rock feller Center in New York.

The Europa Center werd snel een van de iconische symbolen van West Berlin. Verder, de droom van meneer Pepper werd mogelijk gemaakt vanwege het feit dat hij een succesvolle zakenman en investeerder was. Wat er gebouwd was, was een complex met een totale vloerruimte van 80.000 vierkante meter in onderscheidene eenheden verdeeld. Een twee stichting van twee verdieppingen, een kelder verdiepping, een cinema, een hotel, een appartementen blok en een modelleerde hoogbouw van 86m. Aan die tijd was het Europa Center de enige van zijn soort in Berlijn. Waarvan het een deel van de stedelijke geografie van Berlijn werd, zijn structuur en maat was sinds dan herhaaldelijk geïmiteerd in andere gebouwen rond de stad.

Boven op het Europa Center is het symbool van Mercedes Benz te vinden. Verder, roteert het ook eens per minuut en kan van vele gebieden van Berlijn worden gezien. Vandaag is het Europa Center niet de enige van zijn soort meer, als vele nieuwere winkelcentra zijn sindsdien rondom in de stad te vinden.

Om dit winkelcentrum echt te kunnen ervaren, het is aangeraden om uw accommodatie in Berlijn tijdig te regelen.

 

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten