maandag 12 april 2010

Het Geweldigste Huis van Rome

Het Gouden Huis was oorspronkelijk ontworpen om te profiteren van kunstmatig gecreëerde landschappen die in Oude Rome gebouwd werd. Gebouwd van baksteen en concreet, Het Gouden Huis begeleidt een 150 voet naakt standbeeld van keizer Nero. Dit standbeeld kan buiten het hoofd paleisingang gevonden worden.

Wat interessant is, De Gouden Huis werd als een partij villa verklaard. Dit is verder bevestigd bij de aanwezigheid van 300 kamers zonder en geen enkele slaap kamer. Zijn kamers zijn opgepoetst met wit marmer en er waren ook zwembaden in de vloer en fonteinen die de gangen met water bespotten. Verder, De Gouden Huis heeft ook een koepel aanwezig welke het een eerste gebruik van een koepel was die niet voor goden gebouwd was. Nog een ander innovatieve doorbraak was het gebruik van mosiacs op plafonden. Mosiacs waren eerder alleen op vloeren gebruikt. Onnodig te zeggen, deze innovatie heeft een enorm effect en invloed aan de kunst. Vandaag, alleen maar enkele fragmenten van De Gouden Huis zijn overgebleven maar deze techniek is uitgebreid kopieert en is vreemd genoeg een fundamenteel kenmerk van Christelijke kunst geworden. Dit kan in vele kerken van Rome, Ravenna en Sicilië gezien worden.

Met tijd, begon De Gouden Huis schade te tonen. Onlangs, werd De Gouden Huis dicht gesloten en weer heropend in de jaren van 2005, 2007 en 2008. De reden hiervoor is dat het niet veilig genoeg voor het publiek was.

Het bezoeken van het Gouden Huis moet definitief in jou “te doen” lijst zijn wanneer je de vele attracties en monumenten van Rome bezoekt. Wanneer u de Gouden Huis bezoekt, zult u ook een inzicht en een beter begrip krijgen achter de meeste ontwerpen en architectuur van Romeinse gebouwen. Wacht niet langer en neem uw ervaring van De Gouden Huis terug met u naar huis!

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten