maandag 10 mei 2010

Het Berlijn Jazz Festival

Voor over veertig jaren, Berlijn is in begin november de hoofdstad voor jazz geweest. Berlijn is herkend als het stadsfestival van jazz omdat het alle diverse en verschillende stijlen van jazz representeert. Het volledige en afgewisselde programma is eveneens traditioneel en progressief en heeft in het verleden bijzonder aandacht op grote muziek banden geconcentreerd.

Het Jazz Feest Berlijn heeft een mooie en lange geschiedenis. Het begon in 1964 en is betrokken in het voorstellen van sommige heel interessante en zwaaiende concerten. Het Berlijn Jazz Festival is met de jaren meer populair geworden en dit komt door verband met meneer Joachim Ernst Berendt. Joachim Ernst Berendt was aan die tijd rondom Duitsland bekend als de “Jazz Pope”. De hoofdreden waarom het Jazz festival meer dynamisch werd kwam door Berendt want hij heeft er jazz muzikanten van rondom de hele wereld samen op de stage gebracht. Als resultaat deze gecreëerde onbetwistbaar een speciale mix voor het kunstformulier dat is Jazz.

image De Berlijn Jazz Festival neemt plaats in een periode van vier dagen en om zijn erfenis op hetzelfde niveau te houden, de Jazz Festival van vandaag houd nog steeds een speciale mix en mengsel van muziek door het combineren van Jazz muzikanten van de hele wereld. Naast de grote Amerikaanse optredens, de Jazz Festival in Berlijn presenteert meer en meer artiesten die uit de hele wereld komen. Artiesten wier muziek speciale aandacht geeft aan het kruisen tussen plaatselijke menstradities en globale muziek en trends. Dit is een belangrijk aspect als dit is de reden waarom de Jazz Festival zoveel mensen aantrekt want zijn muzikale geluiden niet alleen voor jazzliefhebbers bedoeld is. Het is daarvoor aangeraden om al uw accommodatie in Berlijn en planningen vooraf en op tijd te regelen zodat u onverwachte ongemakken kunt ontkomen. Uw periode van verblijf in de stad van Berlijn zult bepalen welke soort accommodatie meer geld besparend voor u zou zijn. U kunt dan een boeking aan een hotel in Berlijn doen of moet u appartementen in Berlijn zoeken als u voor een langere periode in Berlijn zult blijven.

Vandaag heeft de Berlijn Jazz Festival regionale prioriteiten gezet en heeft hier als resultaat meer reputatie gekregen en bekend geworden als het forum van Europese Jazz. In relatie om de Berlijn Jazz Festival te structureren, Het omvat prestaties van wordjazz tot interculturele fusies inclusief een zes stuk Afrikaan trommelend groep. Als men kan zien, de Berlijn Jazz Festival zichzelf uitgebreid om de verschillende smaken muziek van zijn publiek te omvatten en de meer reden dat u de Berlijn Jazz Festival ook leuk zult vinden ook als u niet een jazz muziek liefhebber bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten