maandag 10 mei 2010

Het Heden & Verleden Reis door Berlijn

Een inzichtelijke manier om beide verleden en tegenwoordige staat van Berlijn te verkennen is om deel van enkele fietsreizen aan te nemen. Op deze manier kan men meer van het voormalige Oosten ondernemen, meer van de Muur zien en meer komen te leren waarom Berlijn een unieke stad is. Dit is ideaal achteloos indien dit uw eerste reis naar Berlijn is of indien u al voelt zoals “ein Berliner” Dit is een geweldige manier om de stad te zien.

U kunt ofwel deel nemen van georganiseerde fietsreizen rond in Duitsland of kunt u een fiets rit aan uw eigen pas en tempo nemen waaronder u Berlijn echt pas kunt beleven. Een georganiseerde fietsreis in particulier is de “Berlin Wall and Cold War Bike Tour” (Berlijn Muur en Koude Oorlog Reis). Deze fietsreizen beginnen gewoonlijk door te bedekken waarom en hoe Berlijn was verdeeld, de Berlijn Airlift, verhalen van spionage door beide Bondgenote en gevreesde Oost Duitse geheime politie (Stasi), de ondergang van communisme en hoe Berlijn met zijn verleden omgaat.

Tijdens deze fietsreizen zult men een beter begrip en oriëntatie van de muur van Berlijn krijgen. U gaat dan beneden in de voormalige hoofdboulevard van Oost Berlijn om het langste stuk van Muur van Berlijn nog steeds blijvend meer dan 3,300 voet (1 kilometer) van graffiti geschilderde Muur. Fiets langs meer dan 3 mijlen (5 kilometers) waarvan de Muur bestond om de verschillen te begrijpen tussen leven die aan beide kanten van de Muur bestond. U zult op deze manier Berlijn ervaren als de plaatselijke bevolking het doen en er boven op u voelt alsof u aan het leren bent en aan een nemende lichamelijke actie deelneemt tijdens uw verblijf. 

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten