vrijdag 11 juni 2010

De bekendste straat van Barcelona “Ramblas”

De Ramblas ja iedereen kent het vast wel en iedereen die naar Barcelona gaat brengt wel een bezoekje aan de Ramblas. La Rambla kampt namelijk met een imagoprobleem, niet bij de toeristen echter, maar vooral bij de locals. Zo bracht een onderzoek door de stad Barcelona vorige week aan het licht dat 90% van de mensen die dagelijks op La Rambla te vinden zijn, allemaal toeristen zijn - voornamelijk van Engeland, Duitsland en Frankrijk. M.a.w., slechts 10% is van Spaanse of Catalaanse afkomst, en dit omwille van verschillende redenen.

Zo heb je natuurlijk de grote hordes obligate toeristen die -traag voorbij slenterend- voortdurend de weg versperren, menselijke standbeelden die de oorzaak zijn van grote ´files´ (en weeral erg storend wanneer je gehaast bent), en dan natuurlijk de vele zakkenrollers, die van dit alles zoveel mogelijk proberen te profiteren (zo erg zelfs dat een officieze leuze luidt: If you haven´t been stolen on La Rambla, you haven´t been to Barcelona!).

Maar de Rambla is ook erg leuk, ik woon hier nu 6 maanden en het leeft altijd daar. Het hoort gewoon bij Barcelona. Vooral de standbeelden ze zien der altijd weer op en top uit! Wat ik me wel altijd afvraagde is of die standbeelden nou kunnen leven van de toeristen of krijgen ze geld van de overheid ofzo? N

image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten