maandag 14 juni 2010

Montmartre en de Sacre Coeur

Als u in Paris bent, moet U zeker een middag uittrekken om het 18e arrondissement te bezoeken, beter bekend als Montmartre. Montmartre is gelokaliseerd op één van de heuvels van Parijs en een geliefde toeristische attractie. De meeste mensen denken dat dit het hoogste punt van Parijs is, hoewel dit niet waar is biedt deze wijk wel een prachtig uitzicht over de stad.

Montmartre was vroeger een Boheemse hangplek en vele beroemde artiesten zoals Dalí, Picasso en van Gogh hadden hier een studio. Het was het centrum van het artistieke leven in Parijs maar, zoals duidelijk wordt uit één van de bekendste nummers van Charles Aznavour, het is niet meer zoals het was. De studios en beroemde bars zoals Le Chat noir zijn verdwenen, maar ondanks dat zijn er nog steeds vele interessante plekken om te bezoeken.

Place de Tetre is een van deze plekken. Het is een klein plein waar het zwart ziet van de schilders en schetsers die er alles voor over hebben om jou te laten betalen voor een tekening van je eigen gezicht. Om dit plein heen zult u ook een aantal leuke en betaalbare restaurants aantreffen.

Na het eten is het tijd om naar de Sacre Coeur te gaan, een opvallende witte kerk die op op te top van de heuvel is gebouwd ter nagedachtenis aan de doden die vielen tijdens de Duits-Franse oorlog. U kunt de kerk binnengaan waar u een prachtig interieur met de 48 meter hoge klokkentoren zult aantreffen.

image

Toch, hoe mooi de binnenkant ook is, voor mij was hetgene dat maakt dat ik graag nog eens terug zou keren buiten de kerk; de trappen van de Sacre Coeur. De trappen bevinden zich aan de voorkant van de kerk en vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over Parijs, zowel overdag als in het donker.

Als het weer het toelaat kunt u lekker gaan zitten op deze trappen en genieten van bandjes uit de omgeving die live muziek spelen. Het is over het algemeen redelijk druk in de avond maar het is het waard om een plekje proberen te vinden en even lekker te gaa zitten, zeker aangezien er vaak mensen rondlopen die u een koud biertje verkopen voor de helft van de gemiddelde restaurant prijs.

Hoewel deze plek waarschijnlijk het meest geliefd is onder de jongeren kan het ook erg leuk zijn voor mensen die buiten deze groep vallen. De muziek die wordt gespeeld is voor alle leeftijden en je wordt nooit te oud voor een koud biertje, muziek op de achtergrond en een prachtig uitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten