maandag 14 juni 2010

De Spaanse Stappen van Rome

Behalve om één van de meest beroemde uitzichten van Rome te zijn, De Spaanse Stappen is ook bekend om één van de meest populairste toeristische attracties te zijn. De Spaanse Stappen trekt niet alleen toeristen maar ook schrijvers en kunstenaars zijn geen vreemdelingen aan deze magnifieke deel van de stad.

Als je ooit benieuwd was waarom deze plaats de Spaanse Stappen werd genoemd, dit was ten gevolge van een Spaanse Ambassadeur die daar leefde. Verder, De Spaanse Stappen leiden tot een Franse kerk en je hoeft ook niet met de trappen omhoog te gaan want er is een lift bij De Spaanse metro station.

Het is belangrijk om te noemen dat ondanks de schoonheid van De Spaanse Stappen, men is niet toegestaan om van een picknick te genieten en het is ook verboden om nabij de Spaanse Steppen te eten. Het wordt zeer aangeraden om de regels te volgen want de politie zal aan iedereen tegen komen die deze wet overtreden. Je zult in ieder geval dit echt waarderen want deze regels zijn in plaats genomen om De Spaanse Stappen een vriendelijker en schonere attractie te houden zodat je er hiervan kan genieten.

image

De boot gevormde fontein ¨ Barcaccia¨ kan ook dichtbij gevonden worden. Deze fontein samen met de overzichten die genoten van kunnen worden wanneer je de Spaanse Stappen bezoekt, maakt het een ideale plaats voor beide Italianen en toeristen.

Het idee om de Spaanse Stappen verbonden met de Franse kerk te hebben kwam met het idee om een standbeeld van Koning Louis XIV van Frankrijk bij de bovenkant van de stappen te hebben. De elegante trap bestaat uit 137 stappen over twaalf verschillende vluchten. Het heeft ook een onregelmatige symmetrische structuur. Het is verder aangeraden om de structuur in de maan van mei te bezoeken, waar je de stappen zal zien en ervaren wanneer ze helemaal bedekt met mooie azalea´s zijn.

Het is ook belangrijk om te weten dat De Spaanse Stappen is normaal gesproken heel druk met toeristen, hou er rekening mee wanneer je beslist om De Spaanse Stappen te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten