maandag 7 juni 2010

Joodse Museum in Berlijn

De Joodse Museum in Berlijn is de grootste van zijn soort in Europa. De Museum bevat een indrukwekkende geschiedenis van ongeveer 2000 jaar. Met zijn oud ontwerp, de Joodse Museum heeft en bevat er ook moderne kunst tentoonstellingen. Verder is de Joodse Museum een symbool van Duitsland geworden, de nieuwe directie na de gruwelijke evenementen die plaats hebben genomen tijden de Tweede Wereld Oorlog.

De Joodse Museum in Berlijn is een van de eerste symbolen van een herenigde Duitsland. De Joodse Museum heeft net zijn deuren voor het publiek in de jaar 2001 open gedaan. Het is een testament aan een herenigde Duitsland want het is een van de eerst geplande gebouwen die als symbool van een nieuwe Duitsland ontworpen werd. Maar de geschiedenis van de Joodse Museum keert terug vanaf 1933 en werd dicht gedaan bij de Nazi regime in 1938. Het was rond de jaren 1990 dat het feit van de Joodse Museum besloten werd want het plan was om de Joodse Museum als een extra afdeling in andere museums te plaatsen.

Toen het Joodse Museum in 1999 afgebouwd was, het trok over 350.000 mensen aan voordat het officieel geopend werd. Zijn officiƫle opening heeft op 11 september 2001 plaats gevonden, een dag in geschiedenis die de gemoderniseerde wereld nooit zult vergeten. Nog een feit is dat de Joodse Museum is geplaatst en gelegen op terrein die vroeger deel is geweest aan de Oud Westen en Oost Berlijn.

image 
Vandaag verwacht het museum om zijn faciliteiten uit te breiden om een nieuw glazen Binnenhof te omvatten. Vreemd genoeg, zijn inspiratie kwam vanuit de structuur van een boom. Verder is het gebouw gesteund door zuilen die tot naar het dak verlengd zijn en een metalen netwerk vormt. Bovendien, het glazen hal is een complex gebouw die heel onconventioneel is in zowel bouw en materialen gebruikt. Als resultaat is dit project´s ontwerp in persoon te moeten hebben zien om helemaal gewaardeerd te worden.

Verder, Het Glazen Binnenhof zal een extra kamer voor het museum te verzorgen waar het museum evenementen kunt houden zoals educatie workshops, concerten, theatrale prestaties en ontvangsten voor op tot 500 personen door de hele jaar door. Zoals u kunt zien, er is meer aan de Joodse Museum dan alleen de geweldige indrukwekkende kunstwerken te beleven. Het Joodse Museum is nu een uitzicht om echt te bewonderen geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten