woensdag 1 februari 2012

Barcelona heeft alles!


Wat zijn nou de redenen om naar Barcelona te komen? Barcelona is één van de weinige grote steden waar je naar toe kunt gaan om op het strand te liggen, te gaan shoppen of een berg te beklimmen.

Barcelona ligt ten noord-oosten van Spanje en is de hoofdstad van Catalonië. Barcelona heeft ook een grote haven waar ook veel toeristische boten liggen waarmee je naar de Baleares kan voor een weekendje. Het weer in Barcelona is rond de 9 maanden zonnig, waarin je in je korte broek zou kunnen rond lopen. De andere 3 maanden zijn ook vrij zonnig, maar het is dan wel fris, onder nul komt het bijna niet.

In de zomer is het heerlijk om op het strand te liggen en daarna na één van de vele tapas restaurants te gaan die Barcelona te bieden heeft. Bijna elke dag zijn de meeste winkels geopend tot 21:00 uur.
In de zomermaanden zijn er veel activiteiten voor buiten, zoals fietsroutes, wandelroutes, strandevenementen, etc. in de winter zijn er ook nog genoeg activiteiten, wees niet bang. De winter in Barcelona is bij ons in Nederland bijna een goede lente. Het is heerlijk omdan de bergen in te gaan en mooie wandelingen te maken. De berg Tibidabo is overal te zien in de stad en biedt u een prachtig overzicht over de rest van de stad, als het helder weer is kun je zelfs een stukje van de pyrineën mee pikken.

In de winter is het ook leuk als je hier voor langere tijd blijft om een dagje naar Andorra te gaan om lekker te gaan wintersporten. Er zijn genoeg mogelijkheden om daar naar toe te gaan. Door met een groep vrienden een busje te huren of met de trein die je van a naar b brengt, speciaal gericht op mensen die een dagje willen gaan wintersporten.

Het nachtleven gaat gewoon het hele jaar door, al hoewel de terrasje in de zomer natuurlijk wel veel voller zitten! De kroegjes voorzien de terassen wel vaak met terrasverwarming. Vaak kun je overdag nog heerlijk overal buiten zitten, in de ochtenden en de avonden koelt het wel snel af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten