dinsdag 14 februari 2012

Andalusie - Het mooie en diverse zuiden van Spanje

Andalusie is de grooste regio van het zuiden van Spanje.
De hoofdstad van Andalusie is Sevilla.

Het landschap van Andalusie is zeer divers. Denk hierbij aan een enorm uitgestrekte kustlijn en hoge bergen in het binnenland. In deze regio kun je dus op het strand liggen maar ook skien of snowboarden in de bergen.

De regio Andalusie is een ideaal gebied als je een zon aanbidder bent. Het is één van de warmste streken en tegelijkertijd ook één van de droogste streken van Spanje. Het is er zomer van mei tot oktober.

De sfeer in Andalusie is erg aangenaam en speciaal. De locals zijn erg vriendelijk en genieten met volle teugen van het leven. Er wordt flink gefeest, tapas gegeten, flamenco gedanst en dit is erg bevordelijk voor de sfeer en gezelligheid.

De keuken van Andalusie is opmerkelijk doordat de gerechten worden gemaakt van de ingredienten die op dat moment aanwezig zijn. Het typische spaanse borrelhapje, de tapa komt oorspronkelijk uit Andalusie. Ook de bekende serrano ham komt uit Andalusie.


In Andalusie hoef je jezelf nooit te vervelen. Er is genoeg te doen en te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelen, skien, snowboarden, bergbeklimmen, fietsen, snorkelen, bungee jumpen, deelnemen aan een jeep safari of paragliden? Noem het maar op en Andalusie heeft het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten