vrijdag 31 augustus 2012

Proef de Ierse sfeer van Dublin

Dublin staat vooral bekend als de stad van de vele pubs. Wat veel mensen niet weten is dat Dublin veel meer te bieden heeft dan alleen een kroegentocht en Guinness Bier. Het centrum zit vol met pittoreske winkelstraten en restaurants, met uitzicht op de beroemde 'Spire of Dublin', je kunt wandelen langs de Liffey rivier of loop er overheen via de bekende Ha'penny Bridge. En vooruit, met een kroegentocht in Temple Bar is toch helemaal niets mis? 

Het centrum van Dublin is ideaal voor wanneer je een dagje wilt shoppen. Ga naar een van de vele kledingwinkels of giftshops en vergeet niet een bezoek te brengen aan de Spire of Dublin, een 121 meter-hoog metaal kunstwerk op O'Connell Street. De locals zijn nogal trots op dit bouwwerk, aangezien het feitelijk het hoogste kunstwerk van de wereld is. 

The Spire of Dublin
Temple Bar is het stadsgedeelte met de levendige sfeer en het bruisende uitgaansleven. Hier vind je de meeste pubs, bars en restaurants. Temple Bar is te bereiken via de Ha'Penny Bridge, een brug waar men vroeger een tol moest betalen om er overheen te lopen. Tegenwoordig kun je gratis van het mooie uitzicht op de Ha'Penny Bridge genieten. 

  De Temple Bar 
Bezoek ook zeker het Dublin Castle, een regeringsgebouw die gebouwd is in verschillende perioden en stijlen. Rondom het gebied van het kasteel vind je rustige parken, tuinen en binnenplaatsen waar je kunt wandelen of picknicken. Al de omschreven gebieden zijn op loopafstand van elkaar te bereiken. Kom een weekend naar de Ierse hoofdstad en ontdek de natuur en de sfeer van Dublin door een accommodatie te boeken via Oh-Dublin

Dublin Castle


Geen opmerkingen:

Een reactie posten