woensdag 6 juni 2012

De leukste House zomerfestivals

Je kan de zomer niet doorbrengen zonder minstens één festival te bezoeken. In heel Europa vinden te gekke meerdaagse festivals plaats met de beste DJs om helemaal uit je dak te gaan.

Tomorrowland

Dit festival werd in 2011 bekroond tot beste dance music festival van Europa en dit jaar werd het uitgeroepen tot beste dance music festival ter wereld! Het drie dagen durende festival vindt jaarlijks plaats vanaf 2005 in Belgie en trekt mensen aan van over de hele wereld. Dit is dus echt het neusje van de zalm. De line up voor 2012 is veelbelovend met namen zoals David Guetta, Swedish House Mafia, Avicii and Afrojack en was dan ook binnen no time uitverkocht. Er worden meer dan 180,000 bezoekers verwacht en vindt plaats 27,28 en 29 juli.

Sziget Festival

Sziget is een van de grootste festivals van Europa met een zeer gevarieerd muziek aanbod. Er is ook veel te doen naast optredens zoals film, theater, buikdansen, kaarsen maken en ga zo maar door. Dit jaar vindt de 20e editie plaats van het festival in Budapest. De locatie is mooi en bijzonder, namelijk op een eiland in de rivier de Donau en duurt maar liefst 7 dagen lang! Enkele grote namen zijn Steve Aoki, Crystal Fighters, The Ting Tings and LMFAO.

Sonar

Sonar is een groot driedaags festival dat in in Barcelona plaats vindt. Je vindt hier verschillende muziekstijlen zoals techno, house, electro, hiphop etcetera. Het festival is opgeplitst in Sonar by day en Sonar by night. Het dagprogramma bestaat uit concerten, showcases en tentoonstellingen. Sonar by night vindt plaats in de bekende clubs van Barcelona. De date voor 2012 zijn 14, 15 en 16 juni en bekende artiesten die optreden zijn Fatboy Slim, Deadmau5 en Lana del Rey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten