dinsdag 27 maart 2012

De 'verborgen schatten' van Europa

Nederlanders boeken hun vakantie vaak naar voor de hand liggende plaatsen zoals Zuid Frankrijk of de Costa Brava. Helemaal niets mis mee, maar Europa biedt meer! Hier volgt een lijst van niet populaire vakantiebestemmingen.

Nadur op Malta

Nadur bevindr zich op de oostelijke berg van Gozo, het zustereiland van Malta. Het staat bekend om de fruitteelt die in Malta en Gozo aangeboden wordt. Maar er zijn ook andere dingen dan alleen het fruit, namelijk een rijkdom van cultuur. Je moet hier bijvoorbeeld denken aan de basiliek St. Peter Paul en de aantrekkelijke omgeving. Het eiland heeft prachtige stranden maar je zal ook resten tegenkomen van het Neolitische Ggantija Tempel.



Clonakilty in Ierland

De gemeente Clonakilty ligt aan de zuidwestkust van Ierland en is een van de mooiste plekjes van Ierland. Als je van wandelen houdt dan is dit de perfecte vakantie locatie. Daarmee wordt de kust bedoeld die voor urenlange, of zelfs dagenlange, wandelingen uitnodigt. Naast het wandelen zijn er ook veel historische bezienswaardigheden te zien en bezoek ook een van de vele galeries.


Specchia in Italie

Dit is een erg belangrijke gemeente in Italie met een overvloed aan cultureel- en natuur erfgoed waar historie en innovatie bij elkaar komen. Ook een leuk feitje: In het centrum van Specchia zul je geen telefoon- en stroomkabels tegenkomen. Deze zijn verlegd zodat het stadsbeeld niet wordt verstrood. Waan je dus even helemaal in de 19e eeuw.


Durbuy in Belgie

Iets dichter bij huis hebben we het mooie Durbuy, deze gemeente bestaat uit 40 kleine dorpjes en bevindt zich in de Wallonische ardennen. Het historisch centrum van Durbuy heeft maar 400 inwoners en is daarom een van de kleinste steden van de wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten