woensdag 14 maart 2012

De mooiste kerken in Europa

Tijdens een vakantie zijn kerken een zeer populaire bezienswaardigheid en in Europa staan dan ook zeer bijzondere en mooie kerken. Hier volgt een lijst van de mooiste selectie Europese kerken.

Alexander Nevsky Kathedraal, Tallinn

Dit is een orthodoxe kerk in Estland. De kerk ligt op de Tompeaa in het kleine dorpje Tallinn en werd in Russische stijl gebouwd tussen 1894 en 1900.


Hallgrímskirkja kerk, Reykjavik
Dit is het hoogste kerkgebouw van Ijsland en is gelegen in de hoofdstad Reykjavik. De kerk bevat een indrukwekkend pijporgel gebouwd door de Duitse orgelbouwer Klais. Het heeft vier klavieren, 72 registers en 5275 pijpen.


Catedral de Santa Eulàlia, Barcelona
Dit is de gotische katraal van Barcelona en de hoofdkerk van het aartsbisdom in Barcelona.


Santuario di San Besso, Italie
Het heiligdom van San Besso ligt in Val Soana en is gewijd aan St. Besso. Het ligt op een hoogte van 2,019 meter binnen het nationaal park Gran Paradiso.


Hagia Sophia, Istanbul, Turkije
Hagia Sophia is een voormalige kathedraal en moskee in Istanbul. Tegenwoordig is het een museum en wordt gezien als een van de wereldwonderen.


Le Mont-Saint-Michel
Deze abdij is gebouwd op een heel klein eilandje in Nomandie en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Een dijk verbindt het eiland met het vaste land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten