donderdag 30 september 2010

Picasso en Barcelona: Kunst.


Een van de belangrijke bezienswaardigheden in Barcelona is natuurlijk: het Picasso museum. Een galerij van schilderijen om de Catalaanse hoofdstad beter te leren kennen. Barcelona is een veelzijdige en ingewikkelde stad, maar ook een stad waar veel kunstenaars inspiratie van krijgen, dit museum geeft jou daar een beeld van.



De kunstenaar Picasso is geboren op 25 oktober, 1881 te Malaga. Hij leefde tot 1973 en stierf in Cannes. Hij werd geschoold van 1893 tot 1899 op Fine Arts School in Lotja. Picasso leefde de stad zoals het geleefd moet worden, op zijn Eigen manier. Tijdens zijn leven met vele minaressen en vrouwen werld hij beïnvloed door vele trends als het Catalaanse modernisme, surrealisme, expressionisme en kubisme. In het museum kun je op het doek het resultaat zien van zijn studie en levenservaringen.


Picasso was een liefhebber van Barcelona, er was een verbintenis, ook komt dit naar voren in zijn bekende quote ¨Here, Barcelona, is where it all began.. this is where I realised where I could get go to¨. Ook kun je in veel van zijn werken de stad herkennen en dat is erg interessant, denk maar aan ¨Barceloneta beach¨, ¨El paseo de Colón¨.

Het museum is een onderdeel die de reis compleet maakt, iets wat je gezien moet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten