vrijdag 10 september 2010

FC Barcelona, Més que un club (meer dan een club)

FC Barcelona is een Catalaanse topclub uit Spanje en is opgericht in 1899 door de Zwitser Johan Gamper. De kleuren van deze club zijn paars (of granaatrood) en blauw en hun stadion heet Camp Nou. FC Barcelona werd in 2010 door de IFFHS verkozen tot beste Plough sinds 1991. Na de oorlog stond de club ook als symbool voor de onafhankelijkheid na de strenge regime van Franco dus hechten de Catalanen er veel waarde aan.



Veel belangrijke spelers hebben voor FC Barcelona gespeeld als: Bernd Schuster, Diego Maradona, Hristo Stoichkov, Gheorge Hagi, Ladislao Kubala, Michael Laudrup, Romario, Ronaldo, Luís Figo, Patrick Kluivert, Ronald Koeman, Rivaldo, Ronaldo en Johan Cruijff.

De club is een succesvolle omni-sportvereniging en is ook actief op het gebied van basketbal (FC Barcelona Bàsquet), het handel (FCB Cifec) en het het rolhockey (Barcelona Sorli Discau). Op het gebied van deze sporten zijn ze erg succesvol, maar verder vertegenwoordigen ze ook sporten als kunstschaatsen, atletiek, volleybal, rugby, softbal, wielrennen, vrouwenvoetbal en ijshockey. Deze zijn niet allemaal op hoog niveau.

FC Barcelona heeft een bekende slogan ¨Més que un club¨ (Meer dan een club) gezien de verschillende sporten dat ze vertegenwoordigt en hoe groot deze club is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten