donderdag 26 april 2012

La Fería de Abril

Feria de Abril oftwel de aprilfeesten vindt jaarlijks plaats twee weken na Semana Santa in Spanje maar die in het Sevilla is het grootste spektakel. Dit feest komt voort uit de paardenmarkt van vroeger en vindt plaats op een enorm terrein. Hier staan tijdens de feestweek duizend 'casetas' opgesteld.

Dit zijn grote tenten die toebehoren aan een bedrijf, een instelling of gewoon een groep familie of vrienden. De tenten worden prachtig aangekleed en zijn er helemaal op gemaakt om een mooi feest te garanderen: er zijn zitjes, er is een dansvloer, een overvloed aan eten en drinken en natuurlijk niet te vergeten; de muziek.

De muziek die je hoort wordt gespeeld door sevillanas, dit zijn vierstemmige liederen met bijbehorende dansen, die de  inwoners in Sevilla al van kinds af aan geleerd krijgen. De vrouwen dragen felgekleurde en gestippelde flamencojurken en de mannen rijden paard en zijn traditioneel gekleed. Vele bezoekers komen met de meest uitbundige rijtuigen en zorgen voor een unieke sfeer.

Aan het einde van het feest is zijn er knallende vuurwerkshows als afsluiting van de Feria de Abril


Geen opmerkingen:

Een reactie posten