woensdag 26 oktober 2011

I Amsterdam

Wat is het nou precies dat Amsterdam zo een bijzondere en geliefde stad maakt? Is het de gezellige sfeer van de stad met de ontelbare bruggen over de mooie grachten, is het het culturele aanbod, de historie of de verschillende gezellige wijken? Alles tezamen maakt deze stad tot een bijzondere stad die onder de Nederlanders én onder de toeristen zeer geliefd is.

Zoals in vele andere grote steden beschikt ook Amsterdam over genoeg parken om van een lekkere picknick te genieten. Het weer moet je wel meezitten natuurlijk en dat is in Nederland nog al eens de vraag, maar mocht het goed weer zijn, zitten de vele parken vol met mensen die gezellig samen van een hapje en/of een drankje genieten. Een erg geliefd park is het Vondelpark waar je ongetwijfeld vele actievelingen zult zien hardlopen, skaten of voetballen. Verder kun je hier genoeg terrasjes vinden om van een heerlijk koud biertje (of wat anders natuurlijk) te genieten.

Houd je van kunst en cultuur? Dan kun je deze musea zeker niet overslaan:
- het van Gogh Museum
- het Rijksmuseum
- het Anne Frank huis en het
- Hermitage
Naast deze bekende musea zijn er nog vele anderen te vinden, er zijn namelijk 37 musea in totaal!

Ook is het een altijd leuk om te “verdwalen” in de stad. Laat je meevoeren met de stroming van mensen en je komt bij de leukste en gezelligste plekjes uit.


Een beetje afhankelijk van het weer, maar je kunt ook zoals de Nederlanders dat ook doen, alles op de fiets verkennen. En ach, de meeste Nederlanders fietsen alles, weer of geen weer dus huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door de stad. Niet alleen in de stad zelf, maar ook buiten de stad vind je de mooiste fiets routes zoals de molenroute of de architectuur route.

Voor een beetje shoppen kun je ook goed terecht in Amsterdam. Zowel voor een dikke portomonnee als voor een niet zo dikke. In de PC Hooftstraat vind je dan ook de dure merken als Gucci, Louis Vuitton, Cartier en Chanel. Daarnaast kun je in de Kalverstraat en de nieuwendijk de grote merken vinden met tevens andere leuke minder bekende merken. Erg leuk ook zijn de negen straatjes. Hier moet je zijn voor leuke boetiekjes, vintage- en tweede hands kleding.

Genoeg te beleven in deze bruisende stad en dit is slechts een klein deel. Twijfel dus niet langer en kom naar Amsterdam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten