woensdag 27 juli 2011

Shoppen in Rome

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan Rome denkt, maar je kan ook in Rome goed winkelen! Ben je het dus even zat om al die cultuur te snuiven en wil je even een dagje wat anders, ik heb even voor jullie uitgezocht waar je eens goed kan shoppen (je bevindt je tenslotte in Italiƫ, het land van de mode).

Allereerst heb je de duurdere merken zoals Versace, Giorgio Armani, Dolce & Gabanna etc. Deze zijn in groten getalen aanwezig, maar ook voor degenen die wat minder te besteden hebben ben je in rome aan het goede adres. Er zijn namelijk naast deze dure winkels vele leuke marktjes, grote winkelketens en winkels met tweedehands kleding.

In Rome zijn er een aantal straten die bekend staan als shopping paradijs. Nabij de Piazza di Spagna bevinden zich 3 bekende winkelstraten, die allemaal parallel aan elkaar lopen. Winkelen hier is wel prijzig, maar mocht u dit er niet voor over hebben kunt u ook gewoon even door deze straten heenlopen om de exclusieve winkels te bewonderen.



De Via del Corso is een winkelstraat die wat vriendelijker is voor uw portemonnee. Het is een drukbezochte winkelstraat en dan voornamelijk onder toeristen. U kunt hier leuke hedendaagse kleding vinden, maar ook souvernirs om mee naar huis te nemen.
De Via Nazionale is net als de Via del Corso een winkelstraat met betaalbare winkels. Er zijn wel wat duurdere winkels te vinden, maar het merendeel is betaalbaar

Porta Portese is een markt die elke zondag plaatsvindt en is een soort rommelmarkt. Het is een erg populaire en grote markt waar meer dan 2000 handelaren van alles aanbieden, zoals zonnebrillen en kleding (bijna allemaal namaak). Pas bij het kopen hiervan wel op, want wanneer u in het bezit bent van een van deze producten kunnen ze u een flinke boete geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten